| Innan pirogerna skulle in i ugnen |
Allt började i tisdags när min kusins dotter var här och vi åt soppa med smördegspiroger med ost.
Då fick Hannah smak för piroger och ville ha fler. Jag fick en beställning av henne att hon ville ha flera piroger. I går gjorde jag en sats köttfärspiroger och en sats med ost och skinka. Idag blir det fler köttfärspiroger och några ostpiroger.
Här kommer min mjölkfria pirogdeg
Det blir ca 10 stora piroger och 20 små
| Färdig köttfärspirog |
75 g mjölkfritt margarin
2,5 dl havremjölk
7,5 dl vetemjöl
Blanda samman till en smidig deg och låt jäsa i 30 min.
Kavla ut och lägg i valfri fyllning.
Grädda i 10 min i 200 grader eller tills de fått fin färg
Servera till soppa, som huvudrätt eller ett enkelt mellanmål
Alternativ till fyllning
- Köttfärsröra ( tänk på att inte göra den för lös )
- Ost
- Färskost och spenat
- Salami och feta
- Chevré
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar