Antal besökare

torsdag 5 juli 2012

Piroger

Barnens nya favorit : Mjölkfria Köttfärspiroger
Innan pirogerna skulle in i ugnen 
Allt började i tisdags när min kusins dotter var här och vi åt soppa med smördegspiroger med ost. 
Då fick Hannah smak för piroger och ville ha fler. Jag fick en beställning av henne att hon ville ha flera piroger. I går gjorde jag en sats köttfärspiroger och en sats med ost och skinka.  Idag blir det fler köttfärspiroger och några ostpiroger. 

Här kommer min mjölkfria pirogdeg 

Det blir ca 10 stora piroger och 20 små 

25 g jäst 
Färdig köttfärspirog 
75 g mjölkfritt margarin 
2,5 dl havremjölk 
7,5 dl vetemjöl

Blanda samman till en smidig deg och låt jäsa i 30 min.
Kavla ut och lägg i valfri fyllning. 

Grädda i 10 min i 200 grader eller tills de fått fin färg

Servera till soppa, som huvudrätt eller ett enkelt mellanmål 


Alternativ till fyllning
Ostpiroger


  • Köttfärsröra ( tänk på att inte göra den för lös )
  • Ost 
  • Färskost och spenat
  • Salami och feta
  • Chevré


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar