Antal besökare

fredag 8 juni 2012

Hallon och blåbärs pannacotta paj


Enkel och god efterrätt


Det var min tur att stå för fredagsfikan på jobb idag! Det blev denna enkla goda hallon och blåbärs pannacotta paj 

8-10 bitar

Ingredienser: 

Pajdeg

12 degestivekex
75 gram smör alt mjölkfritt margarin alt laktosfritt smör

Fyllning 

3 dl vispgrädde alt 3 dl havregrädde alt laktosfri grädde
200 gr philadelphiaost alt Creamy spread från Tofuline alt laktosfri philadelphiaost 
1 dl socker
3 gelatinblad alt 2 dl gelé socker multi eller veggogel 
250 gram hallon och blåbärs mix alt frusna bär av valfri sort

OBS om ni använder gelesocker behövs inget vanligt socker 


Gör så här


1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär
.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar