Dags för en riktig söndagsmiddag
Det var ett tag sedan vi åt riktig söndagsmiddag här hemma så idag fick det bli
helstekt kyckling med sås och potatis
4 portioner
Ingredienser :
Kycklingen
1,5 kg kyckling
3 kvistar rosmarin
4 kvistar timjan
Ett litet knippe slätbladigpersilja
4 solo vitllökar
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Flytande margarin
3 msk Soja
1 dl Vitt vin
Potatishalvor
8 potatisar
salt
peppar
grillkrydda
olja
Sås
Stekskyn från kycklingen
5 dl oatly matlagningsgrädde
2 msk ingefärsmarmelad
2 msk chilisås
salt
peppar
redning
Kycklingen
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela örterna på hälften och stoppa in i kycklingen. Skär vitlöken i fjärdedelar och stoppa in hälften i kycklingen. Lägg resten av vitlöken runt kycklingen. Hacka örterna och lägg ovanpå, salta och peppra kycklingen. Slå soja och vin runt kycklingen
Sätt in i ugnen cirka 1,5-2 timmar
Potatisen Skala och dela potatisarna. Häll olja i en form så det täcker botten, lägg i potatis halvorna och krydda. Ställ in i ugnen ca 30-40 minuter
Om man vill kan man tillsätta färska örter som persilja, timjan och rosmarin.
Såsen
Slå av stekskyn från kycklingen i en kastrull och slå i matlagningsgrädde och koka upp. Lägg i ingefärsmarmelad, chilisås och smaka av med salt och peppar. Häll i redning och koka i 2 min.
![]() |
| Kycklingen innan den åkte in i ugnen |
![]() |
| Kycklingen och potatisen i ugnen |
![]() |
| Kycklingen färdig |
![]() |
| Middagen klar att avnjutas |




Inga kommentarer:
Skicka en kommentar