10 st
5 dl havredryck
4 dl havregryn
½ msk salt
1 msk ljus sirap
150 g mjölkfritt margarin
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl
Värm havredrycken till ca 50 grader. Häll i havregryn, salt och sirap och låt stå och svälla i 20 minuter.
Smält margarinet och rör ner i grynblandningen. Smula ner jästen och rör om ordentligt. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Klart!
Jag valde att stansa ut mina tekakor i formar för att göra det lite roligare för barnen
4 dl havregryn
½ msk salt
1 msk ljus sirap
150 g mjölkfritt margarin
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl
Smält margarinet och rör ner i grynblandningen. Smula ner jästen och rör om ordentligt. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar